Op woensdag 6 september heeft wethouder Jan Leendert van den Heuvel van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk de officiële handeling verricht van de start bouw van de 59 duurzame koopwoningen in jaren 30 architectuurstijl uit fase 2 van Nieuw Weideveld te Bodegraven. De heer Van den Heuvel deed dit niet alleen want voor het heien van de symbolische eerste paal kreeg de wethouder hulp van 2 kopers en was er ondersteuning van enkele jonge toekomstige bewoners voor het geven van het startsein van de bouw.

Na de officiële handeling werden de kopers ontvangen in een tent op de locatie waar korte toespraken werden gehouden door Martijn van der Knaap, directeur BAM Wonen, wethouder Jan Leendert van den Heuvel en Ingeborg de Jong, algemeen directeur van Timpaan. Na de toespraken werd het glas geheven op een voorspoedige bouw en konden de kopers kennis met elkaar maken onder het genot van een buurtbarbecue.

Op donderdag 7 september wordt gestart door BAM Wonen met het echte heiwerk van de woningen. De verwachting is dat alle woningen voor de zomervakantie van 2018 opgeleverd worden. Naast de 59 koopwoningen start Klok Wonen ook op deze dag met het heiwerk van 50 vrije sector huurwoningen in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance (SAREF), die vorig jaar 50 bouwrijpe kavels van Timpaan kocht in dit gebied. Als alles volgens planning loopt verwacht Klok Wonen de huurwoningen over ca. 6 maanden op te kunnen leveren aan SAREF.

De laatste fase van gebiedsontwikkeling Nieuw Weideveld bestaat uit 36 gasloze en bijna-energieneutrale koopwoningen. De woningen zijn onlangs in verkoop gebracht en op 1 september is de inschrijving op de laatste woningen van Nieuw Weideveld gesloten. Er hebben zich 188 huishoudens ingeschreven en na de toewijzing staan alle woningen onder optie en zijn de verkoopgesprekken deze week gestart. Timpaan en BAM Wonen willen voor het einde van dit jaar starten met de bouw van deze fase.