Op 6 september ging de symbolische eerste paal van de tweede fase van Nieuw Weideveld te Bodegraven de grond in. Wethouder van den Heuvel deed dit echter niet alleen maar kreeg hulp van 2 kopers en was er ondersteuning van enkele jonge toekomstige bewoners voor het geven van het startsein van de bouw.

Na de officiƫle handeling werden de kopers ontvangen in een tent op de locatie waar korte toespraken werden gehouden door Martijn van der Knaap, directeur Utrecht & Noordoost en Zuidwest bij BAM Wonen, wethouder Jan Leendert van den Heuvel en Ingeborg de Jong, algemeen directeur van Timpaan. Na de toespraken werd het glas geheven op een voorspoedige bouw en konden de kopers kennis met elkaar maken onder het genot van de allereerste buurtbarbecue.

Op donderdag 7 september is BAM Wonen gestart met het echte heiwerk van de woningen. De verwachting is dat alle woningen voor de zomervakantie van 2018 opgeleverd worden.

Waar bij fase 2 de start van de bouw werd gevierd, gaan we bij fase 1 bijna de sleutels uitdelen van de nieuwe woningen.