Wethouder Jan Leendert van den Heuvel van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft afgelopen week de sleutel overhandigd aan de kopers van de eerste opgeleverde woning van Nieuw Weideveld fase 3. De bouw van de woningen is in maart van dit jaar gestart. Alle woningen uit de deelfase worden gasloos en bijna-energieneutraal opgeleverd. Namens Timpaan was directeur Ingeborg de Jong aanwezig, namens BAM Wonen directeur Martijn van der Knaap.

Wethouder Van den Heuvel: “We zijn blij met de afronding van deze laatste fase van Nieuw Weideveld: met dit plan heeft Timpaan in recordtijd gezorgd voor een gevarieerd aanbod van woningen dat aansluit bij de wensen op de woningmarkt. De duurzaamheid van de woningen geeft blijk van zorg om onze toekomstige generaties en zal voor de nieuwe bewoners leiden tot comfortabel wonen met een heel gunstige energierekening.”

De toekomstige bewoners Stephan en Isabelle: “We waren gelijk enthousiast over de huizen in Nieuw Weideveld en hadden ons ook al ingeschreven voor eerdere fases. Uiteindelijk zijn we na de derde keer eindelijk ingeloot. Het was ontzettend leuk om het hele proces van de bouw mee te maken, maar we zijn nu wel heel blij dat we eindelijk de sleutel in ontvangst mogen nemen. Nieuw Weideveld is een mooie, jonge en groene wijk met veel speelmogelijkheden voor kinderen.”

In de komende weken worden alle 36 woningen van fase 3 van het project in Bodegraven opgeleverd. Nieuw Weideveld is een ontwikkeling van Timpaan uit Hoofddorp, de realisatie is in handen van BAM Wonen. In totaal zijn er 140 koopwoningen en 50 huurwoningen gerealiseerd in de gebiedsontwikkeling.