Multiprop Vastgoed Ontwikkeling uit Utrecht heeft het voormalig kantoorpand aan Crosestein 1702 in Zeist verkocht aan een private investeerder. Voor het pand is een transformatieplan ontwikkeld door Multiprop dat eveneens door de koper wordt overgenomen.

Het kantoorpand ligt midden in de wijk Crosestein en is al geruime tijd niet meer in gebruik. Geheel volgens de visie van de Gemeente Zeist voorziet het plan in een transformatie naar woningen. De 15 te realiseren huurappartementen variëren tussen de 40 m² en 90 m² gebruiksoppervlakte en zijn gelijkelijk verdeeld over de segmenten goedkoop, middelduur en duur. Het pand wordt verduurzaamd en afgesloten van aardgas in overeenstemming met de duurzaamheidsambitie van de gemeente Zeist. Voor de realisatie van het plan is een onherroepelijke omgevingsvergunning beschikbaar waardoor de private investeerder snel met de transformatie van het pand kan beginnen. 

De wijk Crosestein in Zeist is vanaf 1972 gebouwd samen met de wijken Brugakker, Nijenheim, Couwenhoven en De Clomp. Deze buurten samen vormen de wijk Zeist-West. De buurt bestaat voornamelijk uit eengezinswoningen en appartementen. In de directe omgeving van het appartementengebouw is winkelcentrum de Clomp gevestigd met onder andere meerdere supermarkten, een bakkerij, een slager en een Blokker. Het wijk- en winkelcentrum wordt de komende jaren vernieuwd, waardoor het hart van de wijk Zeist-West een mooi, nieuw en veilig centrum krijgt. De projectlocatie is bijzonder gunstig gelegen ten opzichte van uitvalswegen (A28/A27). Met het openbaar vervoer is het object eveneens goed bereikbaar met onder meer een bushalte op 5 minuten loopafstand.

Bij de verkoop is Multiprop bijgestaan door ABC Capital. Het projectmanagement is uitgevoerd door Fundamentum Real Estate.

—————————————————————————————————————–

Noot voor de redactie:

  • Multiprop B.V. is een onafhankelijke en risicodragende projectontwikkelaar. Onze visie is erop gericht om duurzame, kwalitatief hoogstaande projecten te ontwikkelen die aansluiten op de vraag van de markt. Inspelend op de dag van morgen ontwikkelt en transformeert Multiprop BV gebouwen en woningen, centraal daarbij staat altijd wat mensen nodig hebben om prettig te wonen, werken en samen te leven. Meer informatie is te vinden op www.multiprop.nl
  • Voor nadere informatie over het project kunt u contact opnemen met Henri Poel van MultiProp (henri@multiprop.nl, 06-55716496).