Ingeborg de Jong, algemeen directeur van Timpaan en Martijn van der Knaap, directeur Utrecht & Noordoost en Zuidwest van BAM Wonen, hebben de overeenkomst ondertekend voor de realisatie van 59 woningen voor fase 2 van Nieuw Weideveld in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Alle woningen zijn inmiddels verkocht. Fase 2 betreft de één na laatste fase van de gebiedsontwikkeling Nieuw Weideveld in Bodegraven, nadat Timpaan in juni 2015 de selectie won voor de gebiedsontwikkeling van 4 van de 9 woonvelden in Bodegraven.

In een groen en kindvriendelijk nieuw stedenbouwkundig plan zijn de 59 nieuwbouwwoningen van fase 2 verdeeld over 7 woningtypen voor uiteenlopende doelgroepen waaronder starters, gezinnen en senioren. De woningen uit de BAM Wooncollectie worden uitgevoerd in stijlvolle Jaren ’30 architectuur. Die diversiteit staat garant voor een sfeervol straatbeeld met een hoogwaardige uitstraling.

Om voorbereid te zijn op de toekomst is er speciale aandacht voor de duurzaamheid van de woningen. De woningen worden allemaal als Zeer Energiezuinige Nieuwbouw (ZEN) uitgevoerd met optimale isolatie, extra aandacht voor de kierdichting en een uitgekiend ventilatiesysteem met warmteterugwinning. De nieuwe bewoners van Nieuw Weideveld krijgen daarmee een toekomstbestendige woning met een comfortabel en gezond binnenklimaat én met een lage energierekening.

Met een standaard EPC van 0,26 is het voor kopers mogelijk om een Groenhypotheek af te sluiten bij de Rabobank. De vrijstaande woningen worden standaard uitgevoerd als nul-op-de-meterwoningen (NOM). Alle overige woningen kunnen optioneel uitgevoerd worden als NOMwoningen. Hierdoor hebben kopers € 25.000,– extra leencapaciteit bij hun hypotheekverstrekkers.

Verantwoordelijk wethouder J.L. van den Heuvel van gemeente Bodegraven-Reeuwijk: “De gemeente is blij met het succes van deze nieuwe ontwikkeling in Weideveld: met een nieuw stedenbouwkundig plan heeft Timpaan gezorgd voor een gevarieerd aanbod van woningen dat aansluit bij de wensen op de woningmarkt. De duurzaamheid van de woningen geeft blijk van zorg om onze toekomstige generaties en zal voor de nieuwe bewoners leiden tot comfortabel wonen met een heel gunstige energierekening.”

Na de succesvolle verkoop van fase 1 en 2 vindt op zaterdag 26 augustus 2017 de verkoopmanifestatie van de laatste fase plaats. De duurzame woningen in deze fase worden in overleg met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk volledig gasloos en bijna-energieneutraal met een EPC van 0,0. De toekomstige bewoners hebben ook in deze fase keuze uit verschillende woningtypes en kunnen de woning naar eigen smaak afwerken met verschillende woonsferen en leefwijzen.