Deze week is de laatste koopovereenkomst ondertekend voor de derde fase, bestaande uit 36 bijna-energieneutrale (EPC=0,0) en gasloge woningen in nieuwbouwproject Nieuw Weideveld in Bodegraven. Na de succesvolle verkoopmanifestatie op 26 augustus 2017 zijn er 188 inschrijvingen voor de woningen ontvangen, hierdoor is de verkoop voorspoedig verlopen. De verwachte start bouw is in december van dit jaar en naar verwachting worden de woningen in de tweede helft van 2018 opgeleverd.

Fase drie betreft de laatste fase van de gebiedsontwikkeling Nieuw Weideveld in Bodegraven, nadat projectontwikkelaar Timpaan in juni 2015 de selectie won voor de gebiedsontwikkeling van vier van de negen woonvelden in Bodegraven.
In fase drie van Nieuw Weideveld worden verschillende type rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande NOM woningen gerealiseerd. De woningen zijn gasloos én energieneutraal, waarbij de vrijstaande woningen standaard als nul-op-de-meter (NOM) worden uitgevoerd.

Gebiedsontwikkeling Nieuw Weideveld

Nieuw Weideveld bestaat uit 140 duurzame nieuwbouwwoningen; verdeeld over drie fases. De koopwoningen in acht verschillende woningtypen zijn afkomstig uit de BAM Wooncollectie waarbij kopers een indeling kunnen kiezen per verdieping en de woning woonklaar kunnen laten opleveren middels woonsferen. Na het verhuizen van persoonlijke spullen hebben bewoners direct een thuis.